1. SPS Accounts:
    Do you find yourself coming back time after time? Do you appreciate the ongoing hard work to keep this community focused and successful in its mission? Please consider supporting us by upgrading to an SPS Account. Besides the warm and fuzzy feeling that comes from supporting a good cause, you'll also get a significant number of ever-expanding perks and benefits on the site and the forums. Click here to find out more.
    Dismiss Notice
Dismiss Notice
You are currently viewing Boards o' Magick as a guest, but you can register an account here. Registration is fast, easy and free. Once registered you will have access to search the forums, create and respond to threads, PM other members, upload screenshots and access many other features unavailable to guests.

BoM cultivates a friendly and welcoming atmosphere. We have been aiming for quality over quantity with our forums from their inception, and believe that this distinction is truly tangible and valued by our members. We'd love to have you join us today!

(If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us. If you've forgotten your username or password, click here.)

Oblivion no longer starts...

Discussion in 'The Elder Scrolls 1-4' started by Disciple of The Watch, Apr 26, 2008.

  1. Disciple of The Watch

    Disciple of The Watch Preparing The Coming of The New Order Veteran

    Joined:
    Aug 20, 2005
    Messages:
    7,024
    Likes Received:
    38
    Gender:
    Male
    Oblivion worked like a charm, until recently.

    Every time I entered the game and clicked on LOAD, the game crashed. I uninstalled and did a fresh installed and enjoyed the opportunity to move Ob to my 500GB drive.

    I did the Ob install, then SI, then patched it. It gets ugly when I try to fire the game up - I get this charming message:

    Google didn't brought me any worthwhile info. Bethesda didn't helped either.

    So, WTF?

    *EDIT* Fixed the problem by uninstalling, rebooting, reinstalling, patching, rebooting, though I still have no damn clue what the problem was.
     
    Last edited: Apr 27, 2008
  2. jaded empath Gems: 20/31
    Latest gem: Garnet


    Joined:
    Aug 1, 2005
    Messages:
    1,284
    Likes Received:
    9
    Huh.

    This sounded like you had some master files/mods/plug-ins vs. save game conflict; did the save game in question have any mods you might not have moved over and activated when you started using that nice new 500Gb?

    The error message sounds VERY familiar - I think I was getting it once or twice with Morrowind, too... :hmm:

    The other issue is BethSoft's games are very selfish - I've seen plenty of fansites recommend not only shutting down AV, IM, etc, and all other apps, but also going into Windoz' guts and disabling nonessential services.

    Oh, another thought is the possibility that when you moved, and installed Ob, then SI, and patched, maybe you used the 'Ob alone' patch instead of the 'Ob +SI' patch? Whtver.

    Glad you got it sorted out, tho! Cya 'round in Cyrodiil! :D
     
Sorcerer's Place is a project run entirely by fans and for fans. Maintaining Sorcerer's Place and a stable environment for all our hosted sites requires a substantial amount of our time and funds on a regular basis, so please consider supporting us to keep the site up & running smoothly. Thank you!

Sorcerers.net is a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for sites to earn advertising fees by advertising and linking to products on amazon.com, amazon.ca and amazon.co.uk. Amazon and the Amazon logo are trademarks of Amazon.com, Inc. or its affiliates.