1. SPS Accounts:
    Do you find yourself coming back time after time? Do you appreciate the ongoing hard work to keep this community focused and successful in its mission? Please consider supporting us by upgrading to an SPS Account. Besides the warm and fuzzy feeling that comes from supporting a good cause, you'll also get a significant number of ever-expanding perks and benefits on the site and the forums. Click here to find out more.
    Dismiss Notice
Dismiss Notice
You are currently viewing Boards o' Magick as a guest, but you can register an account here. Registration is fast, easy and free. Once registered you will have access to search the forums, create and respond to threads, PM other members, upload screenshots and access many other features unavailable to guests.

BoM cultivates a friendly and welcoming atmosphere. We have been aiming for quality over quantity with our forums from their inception, and believe that this distinction is truly tangible and valued by our members. We'd love to have you join us today!

(If you have any problems with the registration process or your account login, please contact us. If you've forgotten your username or password, click here.)

graphics problem

Discussion in 'Baldur's Gate (Classic)' started by Phone_Tools, Jul 9, 2007.

  1. Phone_Tools Gems: 3/31
    Latest gem: Lynx Eye


    Joined:
    Sep 7, 2005
    Messages:
    55
    Likes Received:
    0
    already posted this in the PST forum, but the same thing is going on for me in BG.

    so i recently installed BG on my newly reformatted computer, and it's having this wierd graphics problem where the resolution in-game is screwed up. the game is squished up, there's about 2 inches on either side of the screen of nothing, just black.

    so i'm wondering how to fix this problem? the game used to work fine on my computer before i reformatted.

    could it be i have the wrong drivers installed or something? right now i believe my driver is "ASUS RADEON 9600SE 128MB (omega 2.6.25a). is there a different driver i should download or something?
     
  2. Taluntain

    Taluntain Resident Alpha and Omega Staff Member ★ SPS Account Holder Resourceful Adored Veteran Pillars of Eternity SP Immortalizer (for helping immortalize Sorcerer's Place in the game!) New Server Contributor [2012] (for helping Sorcerer's Place lease a new, more powerful server!) Torment: Tides of Numenera SP Immortalizer (for helping immortalize Sorcerer's Place in the game!) BoM XenForo Migration Contributor [2015] (for helping support the migration to new forum software!)

    Joined:
    Jun 11, 2000
    Messages:
    23,297
    Media:
    494
    Likes Received:
    513
    Gender:
    Male
    What kind of monitor do you have? CRT or LCD? And which resolution do you use with the game?
     
  3. Lycrius Gems: 2/31
    Latest gem: Fire Agate


    Joined:
    Jun 11, 2006
    Messages:
    35
    Likes Received:
    0
    If it's not a laptop using your screens own buttons to resize the monitors screen itself should do the trick. So when you are ingame use those buttons on your monitor to make it fit and then return to windows and see if it messed with the windows screen size too. If it does just make it right in windows the same way. This has worked with me for some games with the same problem.
     
Sorcerer's Place is a project run entirely by fans and for fans. Maintaining Sorcerer's Place and a stable environment for all our hosted sites requires a substantial amount of our time and funds on a regular basis, so please consider supporting us to keep the site up & running smoothly. Thank you!

Sorcerers.net is a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for sites to earn advertising fees by advertising and linking to products on amazon.com, amazon.ca and amazon.co.uk. Amazon and the Amazon logo are trademarks of Amazon.com, Inc. or its affiliates.